Operasyonlarınızı OPLOG'a TaşıyınTaşınma Masraflarınızı Biz Karşılayalım!
Teklif Alın
Laptop ile çalışan kişi

2019 E-Ticaret İstatistikleri

E-ticaretteki büyüme sayesinde, sınırlı sermaye ile bile bir işletme kurmak çok kolaylaştı. Tüketicilerin online alışverişe giderek daha çok güvenmeleriyle birlikte, 2040 yılına kadar alımların %95'inin online olacağı tahmin edilmektedir.

Demografiklerden alışveriş davranışlarına, alışveriş sepetini terk etme ve trendlere kadar, temel e-ticaret istatistiklerini ve gerçeklerini bilmek, şuanda e-ticarette neler olup bittiğini ve nereye gittiğini daha iyi anlamanızı sağlayacaktır.

E-Ticaret Demografi İstatistikleri

Milenyum ve X jenerasyonu online alışveriş yapanların en büyük kısmını oluşturuyor. X jenerasyonunun %56’sı ve milenyum jenerasyonunun %67’si mağazaya gitmek yerine online olarak alışveriş yapmayı tercih ediyor.

Nüfusun bu iki kesiminin online alışverişe bu kadar çok para harcamasındaki sebep ise online alışveriş yaparken daha fazla vakit harcamaları.

Milenyum ve X jenerasyonu, kendilerinden yaşça büyüklere göre online alışverişlerde %50 daha fazla zaman harcıyor.

E-ticarette Alışveriş Davranışını Kırmak

Online alışveriş yapanların % 48'i, online alışveriş yaparken planlanmamış bir şey satın almış veya normalden fazla harcamış olsa da, satın alma süreci engebeli bir yoldur. Müşterilerin% 85'i satın alma işlemine bir cihazda başlar ve diğerinde tamamlar.

Nielsen’in Global Connected Commerce raporu, ülkelere göre en kazançlı sektörlerin detaylı bir dağılımını sağlarken, Güney Kore, moda (% 77), güzellik ürünleri (% 66) ve gıda dışı ev eşyaları (% 52) paketlenmiş bakkaliye yiyecekleri (% 51) ve taze yiyecekler (% 37) ile birinciliğini ilan ediyor.

Bununla birlikte, söz konusu kitap, kırtasiye ve müzik alımları söz konusu olduğunda, Japonya dağılımda % 79 oranıyla gücünü hissettiriyor. İspanya % 67 ile seyahat için listelerin en üst sırasında yer alırken Brezilya, %57 tüketici elektroniği ile en yüksek sırada yer alıyor.

Dijital ödeme sistemleri Çin ve Batı Avrupa'da en çok tercih edilen yöntemken, kapıda ödeme seçeneği Doğu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’da daha çok tercih ediliyor.

İşletmeden Tüketiciye (B2C) E-Ticaret

B2C e-ticareti, bir işletme ile tüketici arasındaki online gerçekleştirilen işlemi ifade eder. Ayrıca, tüketicilere doğrudan hizmet veren ücretli online servisleri veya içeriği de ifade edebilir.

Amazon, online bir perakendeci olarak başlayıp zamanla cloud storage, medya, uygulamalar ve ücretli içerikler gibi hizmetlerde faaliyet göstermeye başladığından, B2C seçeneklerinin yayılmasına güzel bir örnek teşkil eder.

Şirketten Şirkete (B2B) E-Ticaret

B2B e-ticaret, ürünlerin bir işletmeden diğerine online olarak pazarlanması, satılması ve dağıtılması anlamına gelir. Bu, hizmet olarak yazılım (SaaS) şirketleri, web barındırma, toptancıları içerir.

Frost & Sullivan tarafından yürütülen araştırmalar, B2B e-ticaret satışlarının 2020 yılına kadar Çin ve Amerika başta olmak üzere küresel olarak 12 trilyon dolara ulaşmasını öngörüyor.

Bundan bir yıl önce, 2019 yılına kadar, B2B firmalarının e-ticaret teknolojisi için online perakendecilere göre daha fazla harcama yapacakları tahmin ediliyordu.

B2B e-ticaretinin büyümesi çekici olsa da, iş modeli sayısız zorluklarla karşı karşıya. Fiyatlar genellikle değişken ve satışların hacmi yüksektir. Bu da B2B işletmelerinin esnek nakliye ve lojistik çözümlerine ihtiyaç duydukları anlamına geliyor.

B2B'nin, özellikle yazılımla uğraşanların karşılaştığı diğer bir zorluk, ürünün diğer mevcut sistemlerle nasıl entegre edilebileceğini belirlemektir.

Önemli Metrikler: Dönüşüm Oranı

Web sitenize gelen ve istenen hedefi tamamlayan ziyaretçilerin yüzdesi anlamına gelen dönüşüm oranı, online perakende satışta izlenebilecek en önemli ölçümlerden biridir.

Yüksek bir dönüşüm oranı, zaten sahip olduğunuz müşterilerden daha fazla değer elde edebileceğinizi gösterir. Ayrıca, daha fazla çaba sarf etmeniz daha fazla müşteri ve daha fazla gelir elde edebileceğiniz
anlamına da gelir.

Ortalama e-ticaret dönüşüm oranları % 3 ile % 4 arasında değişmekte olup, e-ticaret trafiğinin % 43'ü Google aramalarından gelmektedir. Bu, e-ticaret sitenizi SEO’yu göz önünde bulundurarak geliştirmenizin hala gerekli olduğu anlamına gelir.

İşletme dönüşüm oranınızı artırmada çeşitli faktörler büyük rol oynar. Bunların başında iyi bir kullanıcı deneyimi gelir. Bu, iyi görseller, hızlı web sitesi yüklenme süresi ve ödeme kolaylığı ile sonuçlanır.

Kaliteli müşteri hizmetleri, müşteri yorumları, tavsiyeler ve referanslar, işletmenizin dönüşüm oranını artırmada rol oynar.

Müşteri Deneyimi

Müşteri deneyimi, bir müşteri ile işiniz arasındaki ilişki boyunca her şeyi kapsar. Buna müşteri hizmetleri, kullanıcı deneyimi (UX), fiyatlandırma stratejileri ile nakliye ve lojistik dahildir.

Satın alma söz konusu olduğunda, müşterilerin % 64'ü müşteri deneyiminin fiyattan daha önemli olduğu konusuna hemfikirdir.

Guardian'a göre, 2020 yılına gelindiğinde, bir markanın sağladığı müşteri deneyiminin kalitesi, önemli bir farklılaştırıcı olarak fiyat ve üründen daha önemli olacaktır.

Müşteri Hizmetleri

E-ticaret istatistiklerini dikkatli incelersek, iyi müşteri hizmetinin anahtarı her şeyi insanlar için mümkün olduğunca kolaylaştırmak olduğunu göreceğiz.

Kullanıcı Deneyimi (UX)

Kullanıcı deneyimi, bir kişinin sisteminizi, hizmetinizi veya ürününüzü kullanma konusundaki duygularını ve davranışlarını ifade eder. Web sitenizin tasarım ve yükleme hızı kullanıcı deneyiminde büyük bir rol oynayabilir.

Mobil Cihazların Gücü

E-ticaret stratejinizi geliştirirken mobil cihazları hesaba katmak gerekir. ReadyCloud'a göre, online alışverişte harcanan sürenin % 44'ü bir akıllı telefon, % 11'i bir tablet ve % 45'i bir masaüstünde harcanıyor. Bu rakamlar, eMarketer’in e-ticaret satışlarının% 59’unun mobil olarak yapıldığını iddiasını desteklemektedir.

Alışveriş Sepetini Terketme

Potansiyel bir müşteri satın alınacak ürün veya hizmetleri seçip alışveriş sepetini oluşturmasına rağmen satın alma işlemine asla geçmezse alışveriş sepetini terk etmiş olur. Alışveriş sepetlerinin yaklaşık %70'i terk edilir.

Bir e-ticaret mağazasında her üç başarılı alışverişe karşılık terkedilmiş alışveriş sepetiyle sonuçlanan yaklaşık yedi alışveriş var.

Bu, her yıl yaklaşık 18 milyar dolarlık gelir kaybı demek oluyor.

Çok Kanallı (Omni-Channel) Pazarlama

Çok kanallı pazarlama, müşterilerin neredeyse tüm gelişmiş caddelerde alışveriş yapmalarına olanak tanıyarak satışlara çok kanallı bir yaklaşım geliştirir.

Bu noktada, çoğu marka yalnızca web sitesinde satış yapmıyor; çeşitli e-ticaret platformlarının yanı sıra satışlar sosyal medyada ve fiziksel mağazalarda da yapılıyor.

Kişiselleştirme ve Yerelleştirme

Kişiselleştirme, arama sorguları, göz atma davranışı, satın alma geçmişi ve coğrafi konum gibi verilere dayalı uyarlanmış önerilerle her müşteri için kişisel bir deneyim oluşturma uygulamasıdır.

Genel olarak, tüketicilerin % 22'si şu anda aldıkları kişiselleştirme seviyesinden memnun olduklarını söylüyor.

E-MAIL ADRESİNİZİ BIRAKIN 📧

OPLOG Bilgi Deposuna Abone Olun