Operasyonlarınızı OPLOG'a TaşıyınTaşınma Masraflarınızı Biz Karşılayalım!
Teklif Alın
Newly organized warehouse with neatly stacked boxes and shelves

Depo Planlaması Sırasında Depo Tasarımını Şekillendiren 6 Faktör


Depo Planlaması için tüketiciler giderek satın alma davranışlarını e-ticarete yönlendirdikçe ve otomasyon gibi yeni teknolojilerin kullanıma girmesiyle birlikte, depo tasarımının bu trendleri takip etmek ve uyum sağlamak için gelişmeye devam etmesi gerekecektir.
Üstelik depo planlaması aşamasında tasarımdaki kilit bileşenleri anlamak, sonuç veren optimum bir operasyonun sağlam temelini oluşturur. Depo planlaması gerçekleştirirken dikkate alınması gereken birçok unsur ile birlikte depo tasarımına da değineceğimiz bu başlıklar operasyonlarınızda daha başarılı sonuçlar almanıza yardımcı olabilir. 

Depo Planlaması Esnasında Depo Tasarımını Şekillendiren 6 Faktör

Tavan Yüksekliği: Artan e-ticaret satın alma eğilimleri sayesinde depo tasarımı çeşitlenen ürün sayısı sayesinde geleneksel modellerden uzaklaşmaya başladı artık çok daha erişilebilir çok daha verimli ve optimize yerleşim planı içeren depolar karınızı maksimize etme noktasında tercih ediliyor.

Sütun Aralığı: Depolardaki sütun aralığı, optimizasyon için anahtar rol oynayabilir fakat bu noktada daha fazla ürün barındırmak için güvenlikten ödün vermemek gerekiyor. Birbirine çok yakın olan sütunlar arasında dolaşan forkliftler için tehlike arz edebilir. Ayrıca birbiri arasındaki mesafe çok fazla ise depolama alanı tam potansiyelinde kullanılmaz ve envanter için daha az depolama alanına sahip olmuş olursunuz.

Düz Zeminler: Düz beton zeminler depo içerisindeki dolaşımda olan yük kapasitesini artırabilir, daha yüksek ve sıkı raf konfigürasyonlarını sağlayabilir ve konveyör hatlarınızın hızını arttırabilir. Düz zemin taşıma ekipmanının verimliliğini artırarak daha hızlı, kesintisiz bir hareket sağlar.

Treyler Parkı: Bir dağıtım merkezinde ürün miktarı arttıkça, emek ve park için depo planlaması önemli bir husustur. Treyler parkuru, mevcut ihtiyaçlar ve gelecekteki büyüme için uygun olmalıdır.

Güç Otomasyonu: Teknoloji ve otomasyon kullanımı arttıkça, otomatik bir makine için doğru gücün sağlanması ihtiyacı bir depoyu tasarlarken mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

Sürdürülebilirlik: Aydınlatma, bina izolasyonu, su koruma önlemleri ve güneş panelleri, tasarım sırasında göz önüne alınması gereken yeşil ve sürdürülebilir girişimlerdir. Bu çabalar, bir bina çevresel ayak izinin azaltılmasına ve potansiyel olarak maliyet tasarrufuna neden olabilir. Ayrıca, bir öğenin ele alınma sayısını sınırlamak için bir düzen değerlendirilmesi ve işlemi düzene sokmak, verimlilik üretebilir ve bir dağıtım işlemi vasıtasıyla bir öğe elde etmek için kullanılan enerjinin miktarını azaltabilir.

E-MAIL ADRESİNİZİ BIRAKIN 📧

OPLOG Bilgi Deposuna Abone Olun